Stäng

NiMH-ackar

Batteri och ackar levererar energin till din radiostyrda modell och till din radio. Ordet "ack" är en förkortning av ackumulator vilket skulle kunna översättas som en lagringsplats för energi. Ofta är en ack sammansatt av flera mindre batterier eller celler och packeterad i ett litet och lätthanterligt format med en standardiserad kontakt.

NiMH-batterier (NickelMetallhydrid) har på de flesta områden ersatt NiCd-batterier eftersom de är mera miljövänliga, har en 50% längre hållbarhet och lägre vikt per batteri. Nackdelen är att NiMH-batterier självurladdas med 10% första dygnet och sedan 1,5%. Om du skall förvara din ack under längre tid ska du göra det i rumstemperatur eller lägre. En ny NiMH-ack eller en som du har förvarat oanvänd under en tid skall cyklas ett antal gånger för att nå full kapacitet. Detta gör du genom att ladda batteriet för att sedan direkt ladda ur det antingen i din modell på normal belastning eller genom att ställa din laddare i "discharge"-läge.

En NiMH-cell kan laddas flera hundra gånger, kanske uppemot 1000 gånger. Hur många gånger du kan ladda den beror till stor del på hur den sköts. Ett batteri skall helst inte bli för varmt eftersom elektrolyten kan försvinna och batteriet förlorar kapacitet. Det bästa är om batteriet används och laddas i rumstemperatur.

Spänningen på en NiMH-cell är ca 1,2V. En ack har därför alltid en spänning som är en multipel av 1,2V, t.ex. 1,2x6=7,2V.

Visning
Sortering
Visa träffar per sida
NiMH-ack på 3600mAh med Deans kontakt.
 

495 kr

Ack på 8,4V och 600mAh
 

288 kr

NiMH-ack på 8,4V och 4500mAh med Tamiya kontakt.
 

538 kr

NiMH-ack på 3000mAh med Deans kontakt.
Rek. ca-pris: 549 kr

545 kr

Filter

kategori
4

Antal celler
2

2

Batterispänning
2

2

Kapacitet
1

1

1

1

Typ
4

Kontakt
2

1

pris
1

0

1

2